Sunt un fulg de zăpadă care mă pregăteam să mă aștern astăzi, 12 XII 2019, peste frunzele toamnei în curtea unei școli din Ploiești și peste lumea toată. Ce să vezi, ploaia mi-a spus să mai aștept o vreme, că mai are ceva belșug din Cornul Abundenței să reverse spre cei care, cu dăruire, se apleacă asupra copiilor dornici să învețe carte.
”Desigur, aștept, am răbdarea Omului de Școală!”, i-am răspuns respectuos. Apoi m-am strecurat tiptil printre buclele cu sare ale pâinii cu care, elevii și profesorii Școlii Gimnaziale ”Grigore Moisil” din Ploiești, au primit oaspeți dragi: directori de școli, membrii ai ISJ Prahova, precum și vechi și iubiți colegi din anii de demult.
Zburdam de colo colo: printre ramurile bradului de Crăciun care împodobește în fiecare an intrarea în școală, peste pereții îmbogățiți de inocența elevilor Clubului de Pictură, fericit să însoțesc invitații în sala de lucru, apoi în sala de festivități... Ce colinde au răsunat acolo, ce dans al îngerilor a plutit în aer, apoi ce talent al actorului au adus copiii pe scenă!
Nimic nu mă putea ține în loc. Am ”patinat” prin ploaia târzie în Țara Plăntăcioșilor mirosind a ceai cald de salvie. M-am întors înlăuntrul școlii să aflu și eu că cinci minute de lectură pot hrăni mintea și sufletul, înfrățind cartea și omul. Apoi am devenit arhitect pentru o zi sau poate pentru o viață...
Mi-am găsit un loc în bancă lângă oaspeți, lângă gazde și am spus: ”Hei, sunt de la Moisil!”.
Vă mulțumim, oaspeți dragi, că nu v-ați ferit de ploaia lui decembrie! Deși sunt doar un fulg de zăpadă, aripile mele plutesc în orice anotimp, așa că, deschideți oricând ușa acestei școli. Suntem aici de multă vreme și aici vom fi! Cu visuri, cu proiecte și cu încredere nemărginită în roadele ce le vom culege, bogat, mai târziu...
"Atunci când esti profesor nu poti vedea roadele unei zile de muncă. Ele sunt invizibile şi rămân aşa poate chiar și douăzeci de ani." - Jacques Barzun (filosof al educației)

 

... intr-o scoala de performanta, deschisa la nou, deschisa tie, care vrea sa te puna in valoare. 

HAI SA FIM CEI MAI BUNI IMPREUNA!