10 ianuarie -  zi importantă în calendarul şcolii
 
     Privim, deseori, file din calendar, fără a avea ceva a spune despre o dată ce ne poate fi indiferentă. 
    Privim, însă, în fiecare an, spre fila lui ianuarie, 10. Și, da, despre această zi putem spune ceva. Ştim sigur că pentru noi nu va trece neobservată. De ce? Pentru că acum 117 ani, în 1906, se năștea Grigore Moisil, cel ce avea să devină un mare profesor şi om de ştiinţă.
     Atunci, două cifre s-au aliniat, descrescător, pentru a forma un important număr: 10. Un număr ce se potrivește perfect în biografia unui mare om. Dar nu suficient pentru a enumera realizările sale. Pentru acestea am folosi, mai degrabă, un multiplu. 
     Încă din perioada studiului şi-a dedicat întreaga viaţă matematicii, informaticii. Pentru că, aşa cum spunea chiar el, „Matematica nu se face la ore fixe. Matematica se face când îţi vine o idee.”
    Pasionat de ştiinţă, în general, trăieşte intens fiecare clipă de cercetare, pentru că ştie şi spune clar că „ştiinţa e formată numai din afirmaţii şi negaţii, dar trăirea unei ştiinţe e formată din întrebări şi răspunsuri, din bănuieli şi îndoieli.” Poate nu întâmplător, ziua de 10 ianuarie este şi Ziua Internaţională a Matematicii, Informaticii şi Ştiinţelor Naturii. 
    Ca dascăli, ar trebui să ne lăsăm ghidaţi de concluziile profesorului Moisil, cum că „Ştiinţa merge astăzi mai repede ca omul de ştiinţă; ai pornit împreună şi ţi-o ia înainte” şi să îi încurajăm pe elevii noştri să nu se oprească din a studia.
    De ce este zi importantă pentru noi? Pentru că  această instituție de învățământ poartă numele celui despre care tocmai v-am vorbit. Mândri și bucuroși de așa onoare, avem convingerea că vom şti să amintim semenilor că a existat un Grigore Moisil şi că numele lui va rămâne legat de cifre, numere, teorii, probleme, axiome, de calculatoare, calcule şi soluţii.

 

... intr-o scoala de performanta, deschisa la nou, deschisa tie, care vrea sa te puna in valoare. 

HAI SA FIM CEI MAI BUNI IMPREUNA!