‘Iubesc oamenii începând cu mine.’- Grigore Moisil

        Orice început reprezintă o nouă posibilitate de a te confrunta cu tine însuți și cu lumea din jurul tău, o modalitate de a-ți urma visele și de a le împlini, o oportunitate pentru a-ți alege un drum mai bun, dar și întrezărirea unui viitor promițător. Începutul anului școlar este cu atât mai important, cu cât deschide larg ușa unor noi provocări cărora depinde numai de noi să le facem față cu succes. Și de această dată, ca în fiecare an, inițiem un periplu al autocunoașterii și al planurilor de viitor, pentru formarea și consolidarea unor deprinderi ce vor face din copiii noștri oameni care pot să-și modeleze viața după propria voință. Să pornim, așadar, împreună acest demers solicitant, însă necesar, cu certitudinea faptului că succesul se obține prin perseverență, seriozitate și efort.

          Într-o lume a adulților, trebuie să învățăm cum să ne iubim copiii, pentru a nu cădea în capcana exceselor care dăunează, dar în primul rând trebuie să îi învățăm cum trebuie să se iubească pe ei înșiși. Este bine să ne amintim azi, 11 septembrie, că protectorul școlii noastre, profesorul Grigore Moisil, ne îndrumă către iubirea de sine. Aș spune că nu întâmplător un gânditor în cifre a transmis celor de lângă el astfel de cuvinte... Oare ce înseamnă a te iubi mai întâi pe tine? Este o cotitură către egocentrism?.. Nicidecum. Începem cu toții un nou an școlar. Ca de fiecare dată, ne facem poate griji legate de necunoscut, de noi sarcini, de îndatoriri profesionale, dar cu precădere de aspecte ale unei existențe complete și complexe în mijlocul unei mări de suflete atât de mici si totuși atât de mari. Copiii. Copiii care ne înconjoară.. Noi îi îndemnăm, ei ne ascultă. De aceea este extrem de important ca noi, educatorii, deși sunt convinsă că ne cântărim cu ochiul critic specific și defectele, să ne întoarcem către interior, să ne privim cu atenție, să ne descoperim calități latente și să îi îndrumăm și pe elevii noștri către iubirea de sine, pentru că iubirea de sine, în forma ei bine aspectată, desăvârșită, înseamnă respect, înseamnă calitate, înseamnă frumusețe interioară și de ce nu și exterioară, cât timp poți sta cu mândrie în mijlocul copiilor care te iubesc și te apreciază.

        Școala gimnazială Grigore Moisil urează bun venit Anului Școlar 2017-2018, privindu-l cu încredere și cu speranța descoperirii drumului către libertatea de a gândi și de a simți.. 

       Tuturor celor implicați în viața școlii - elevi, cadre didactice, părinți le urăm reușite în tot ce întreprind, speranțe împlinite și confirmarea așteptărilor personale!

              Să fim onești ! Să fim atenți ! Să fim deschiși ! Să ne iubim !..

 

... intr-o scoala de performanta, deschisa la nou, deschisa tie, care vrea sa te puna in valoare. 

HAI SA FIM CEI MAI BUNI IMPREUNA!