Tinerii invata in primul rand ce este RABDAREA. Sa-l asculti intai pe celalalt, ca, la randul tau, sa fii si tu ascultat, nu-i usor nici chiar pentru adulti. Fiecare invata sa se descurce prin fortele proprii. In unitatea nostra functioneaza cinci clase pregatitoare, 150 de elevi, o medie de 30 de elevi / clasa. Un colectiv numeros, fara ajutorul unei alte persoane, nu-ti permite sa acoperi nevoile fiecaruia, in orice moment, asa cum sunt ei obisnuiti de acasa sau de la gradinita.

”La scoala nu e ca la gradi!”, s-a destainuit intr-o zi unul dintre micuti. ”De ce?” Iar raspunsul a venit indata: ”Nu mai suntem mici. Suntem mari si invatam lucruri serioase.” La scoala lucrurile stau altfel. Responsabilitatea e mai mare. ”Copacul, daca de mic se stramba, anevoie se mai indreapta.” 

Prin joc, muzica si miscare, matematica, limba materna, stiintele sunt usor accesibile. Termeni precum ”silaba”, ”propozitie”, ”suma”, ”migratie”, ”reguli de circulatie”, ”culori primare” sunt insusiti fara implicarea unui efort prea mare. Clasa pregatitoare nu este un hotar ce trebuie trecut anevoios spre viata de scolar. Cu gratie, intelegere si indemanare, invatatorii pot descoperi si pune in lumina diamantul din fiecare. O educatie de calitate se observa in rezultatele elevilor nostri, in oamenii de incredere care devin. 

La inceput am fost reticenti, chiar speriati de acest NOU: ne sfatuiam, ne impartaseam temerile, dar ne-am inteles misiunea.

VIITORUL se construieste cu EI, pentru noi TOTI!

 

... intr-o scoala de performanta, deschisa la nou, deschisa tie, care vrea sa te puna in valoare. 

HAI SA FIM CEI MAI BUNI IMPREUNA!