DE DOUĂ ORI "10"..
10 ianuarie
• Ziua Matematicii, Informaticii și Științelor Naturii
• Ziua în care, în 1906, se năștea matematicianul Grigore Moisil.
Atunci, "demult, demult era mic"...atunci... pentru că apoi a devenit "mare" matematician, profesor, academician, informatician. Iar acum, după atâția ani, este considerat "părintele informaticii românești". Și dacă ne vom opri, în fiecare zi, câte puțin, din goana noastră prin viață și îi vom citi gândurile așezate pe filele cărții sale, vom afla de ce. Pentru că omul Grigore Moisil a avut "Îndoieli", a studiat, a cercetat, a problematizat și a obținut "Certitudini". Așa își numește cartea. Simplu. "Îndoieli și certitudini".
Astăzi, sunt instituții care îi poartă numele. Printre acestea, se numără, cu mândrie, și școală noastră.
Dacă am putea scrie, printre semne matematice, teoreme și probleme, am crea un infinit spre puterea supremă. Și-atunci v-am putea spune, domnule profesor, că noi, cei de la Școala Gimnazială "Grigore Moisil" Ploiești, am învățat să Măsurăm, să Observăm, să ne Informăm, să Studiem, să avem Idealuri și să descoperim Lumea.
Iar ceea ce a spus omul și academicianul Moisil, "demult, demult", dar pe când nu mai era mic, ne va rămâne în suflet și în gând și ne va ajuta să performăm: "Știința nu e bună azi, dacă ieri nu s-a gândit la mâine".

 

... intr-o scoala de performanta, deschisa la nou, deschisa tie, care vrea sa te puna in valoare. 

HAI SA FIM CEI MAI BUNI IMPREUNA!