Laboratoarele sunt spatiile unde teoria devine practica, unde intrebarea devine experiment, unde macro se desface in micro si micro se integreaza in macro. Aici fenomenele din realitate capata substanta, iar fenomenele imaginate devin ipoteze de lucru.

LABORATOR CHIMIE:

Te-ai gandit vreodata ca masa pe care scrii e alcatuita din aceleasi elemente chimice ca si tine?
Sau chiar din aceleasi tipuri de molecule? Oare ce face corpul tau sa fie diferit de al mesei?

Cum se transforma totul in jurul nostru?

Tabla interactiva, paharele Berzelius, creuzetele, baghetele, pipetele, substantele chimice, birourile, Tabelul lui Mendeleev – toate sunt aici ca tu sa poti face cunostinta cu cele 92 de elemente chimice naturale din care este alcatuita toata materia cunoscuta de stiinta pana in prezent. Si dupa ce treci de introducere, ele sunt aici ca tu sa experimentezi cu ele, ca tu sa iti explici fenomenele care te fac curios, ca tu sa le poti adauga la “network-ul tau de cunostinte” si sa iesi la distractie cu ele ori de cate ori iti doresti – fara stres, fara frica, cu simplitate.

 

LABORATOR FIZICA:

Una peste alta, totul se misca, totul se transforma. Dar cum se intampla lucrurile acestea?
Care sunt legile, ordinea sau logica dupa care se intampla toate acestea?

Si noi cum o observam, cum o masuram, cum putem fii siguri ca intelegem corect ceea ce ne inconjoara?

Vino din lumea fizica in lumea fizicii ca sa afli!

Te asteptam cu … (dotarea)

 

LABORATOR GEOGRAFIE:

Tuturor ne place sa stam cu capul in nori din cand in cand. Sa simtim ca plutim… dar cum ar fi sa stai cu capul printre planete? Stele? Si in acelasi timp sa ai si munti, vai, ape la o rasucire de crestet?
Cam asa e in lab-ul de geogra.  (ps: si asa e si in realitate, doar ca noi nu prea ne dam seama … din cauza distantelor mari)

O sa intri intr-o ‘bula de univers’ unde toate sunt comprimate ca tu sa le vezi indeaproape: straturile si formele de relief ale Terrei, dar si corpurile din univers.

 

LABORATOR INFORMATICA:

Esti gata sa intri in retea?

Aici e locul unde e cazul sa fii ‘plugged in’. Fie ca esti clasa 0 sau clasa a 8-a, tehnologia e parte din viata ta. Asa ca de ce sa nu stii sa o folosesti la capacitate maxima? Sau poate chiar sa generezi tu un upgrade pentru ea?

Cele …. Calculatoare cu sistem de operare … sunt Pending cat tu sa le accesezi, sa inveti sa le folosesti sis a te folosesti de ele inteligent, pentru a-ti face viata mai usoara si mai productiva.

 

LABORATOR ENGLEZA:

Cum o fi sa experimentezi intr-o limba straina?
Toti ne imaginam macar putin ce ar insemna sa experimentam intr-o stiinta, dar ce vrea sa spuna un ‘laborator de engleza’?

Un laborator de engleza/franceza/orice alta limba e un loc unde structura ta lingvistica se schimba sau se imbogateste si deci circuitele pe care comunica neuronii tai se schima si ele.  Laboratorul de engleza e ca un dressing. Aici te schimbi in modul in care comunici, afli despre culturile altor oameni si modurile lor de a transmite ceea ce doresc, iti adaptezi limbajul si structura frazei la noi si noi oameni si situatii. Si nu faci asta doar prin simple exercitii, dar si prin jocuri de rol, piese de treatru, activitati multimedia (ascultare, conversatie, scriere).

 

... intr-o scoala de performanta, deschisa la nou, deschisa tie, care vrea sa te puna in valoare. 

HAI SA FIM CEI MAI BUNI IMPREUNA!