Astăzi este 5 octombrie, Ziua Educaţiei. Poate nu întâmplător, într-o zi de toamnă. Pentru că, prin Educație, se obțin roade pe care omul le culege în fiecare toamnă a formării sale. Educaţia formulează întrebări și oferă răspunsuri, zbucium interior și încredere, dar ne îndrumă spre lumină şi liniște. Asemeni unui soare palid de octombrie, îşi trimite razele blânde spre întregul univers uman. Asemeni alaiului de frunze colorate răsucite de vânt, educaţia zbuciumă minţi, răscolește suflete. Și când adierea de vânt își potolește neliniștea, așază, lin, pe aleile ființei umane, caractere.
    Educația este despre valori, principii, norme, trăiri. Educația este, în primul rând, despre oameni, fie ei educatori, fie ei educabili.
     Educația este "pentru viață" și "pe tot parcursul vieții". Ea ne apropie, ne dă încredere, ne dă impuls, ne dă speranță, ne dă împlinire și ne motivează. 
     Ne naștem educabili, suntem educați sau ne autoeducăm și devenim, la rândul nostru, educatori.
      Așa că Educația nu are doar o zi de sărbătorit, ci o viață. Este pentru acum și atunci, este pentru aici și pentru oriunde. Este pentru tânăr și bătrân, este pentru noi, pentru voi, pentru ei.

 

... intr-o scoala de performanta, deschisa la nou, deschisa tie, care vrea sa te puna in valoare. 

HAI SA FIM CEI MAI BUNI IMPREUNA!