O scoala a competentei si a implicarii

Afirmam acest lucru pentru ca o scoala nu reprezinta doar o constructie mai noua sau mai veche, mai frumoasa sau mai putin frumoasa, in functie de circumstante, ci este, de fapt, rodul muncii depuse atat de cadrele didactice, cat si de elevii care, de-a lungul atator generatii, au facut cinste acesteia, prin rezultatele lor.

Scoala noastra este o scoala cu traditie, am putea spune, intrucat a fost infiintata in anul 1965. Se afla in cartierul Nord al municipiului Ploiesti, intr-un ambient placut, inconjurata de verdeata. De-a lungul timpului, scoala a fost in permanenta una dintre unitatile de invatamant de elita ale orasului, atat datorita profesionalismului cadrelor sale didactice, cat si datorita performantelor elevilor sai.

Un an important in istoria scolii noastre il constituie anul 2004. Din acest an, am adoptat numele marelui matemetician Grigore Moisil, indreptatiti fiind de rezultatele de exceptie ale elevilor nostri, adevarati „discipoli” ai acestuia. Considerand ca scoala inseamna deopotriva instruire si educatie, in acelasi an s-a implementat programul complementar de educatie Scoala de dupa scoala, dedicat elevilor din ciclul primar, anticipand astfel nevoia de inovatie a sistemului actual de invatamant.

In prezent, scoala noastra functioneaza cu 37 de clase, in care invata 1 080 de elevi. Corpul profesoral este format din 23 de profesori pentru invatamantul primar si prescolar si 31 de profesori pe specialitati. Pentru asigurarea unui act instructiv-educativ eficient, elevii nostri se pregatesc in sali de clasa dotate cu videoproiector, calculator, tabla Smart si LCD, dar si in cele 5 laboratoare moderne ale scolii: laboratorul de informatica, laboratorul de chimie/ fizica, laboratorul de geografie, laboratorul de limbi straine si cabinetul multimedia, destinat activitatilor de cercetare si celor aplicative. Apreciind nu numai valentele stiintifice ale instruirii, ci si pe cele artistice si culturale, biblioteca scolii ofera micilor cititori un fond de carte valoros si diversificat, numarand 23 634 de lucrari.

Credinciosi principiului Mens sana in corpore sano si beneficiind de o sala de sport ultramoderna, scoala noastra promoveaza de asemenea si performanta sportiva, prin infiintarea unor clase cu profil sportiv mozaic. Contrar opiniei generale, am demonstrat prin rezultatele remarcabile ale elevilor nostri din aceste clase ca performanta sportiva nu exclude, ci completeaza performanta scolara de specialitate. Acesti elevi sunt inotatori de performanta, dar sunt si membri ai clubului de lectura al scolii, sunt jucatori de baschet, dar si olimpici la matematica sau la limba romana, practica tenisul, ateltismul si karate cu acelasi succes cu care participa la concursurile de geografie, de religie ori de limbi straine.

Asadar, avem toate motivele sa consideram ca Scoala Gimnaziala Grigore Moisil este o scoala a competentei si a implicarii, a pasiunii si a profesionalismului, o scoala care traieste, nu doar exista. Si, dincolo de toate cuvintele frumoase, ceea ce este cu adevarat important, o constituie mandria cu care cadrele didactice si elevii scolii  spun celor din jur, in diferite imprejurari: „Eu sunt de la Grigore Moisil”.

 

 

... intr-o scoala de performanta, deschisa la nou, deschisa tie, care vrea sa te puna in valoare. 

HAI SA FIM CEI MAI BUNI IMPREUNA!