O școală a competenței și a implicării

Afirmăm acest lucru pentru că o școală nu reprezintă doar o construcție mai noua sau mai veche, mai frumoasă sau mai puțin frumoasă, în funcție de circumstanțe, ci este, de fapt, rodul muncii depuse atât de cadrele didactice, cât și de elevii care, de-a lungul atâtor generații, au făcut cinste acesteia, prin rezultatele lor.

Școala noastră este o școală cu tradiție, am putea spune, întrucât a fost inființată în anul 1965. Se află în cartierul Nord al municipiului Ploiești, într-un ambient plăcut, înconjurată de verdeață. De-a lungul timpului, școala a fost în permanență una dintre unitățile de învățământ de elită ale orașului, atât datorită profesionalismului cadrelor sale didactice, cât și datorită performanțelor elevilor săi.

Un an important în istoria școlii noastre îl constituie anul 2004. Din acest an, am adoptat numele marelui matemetician Grigore Moisil, îndreptățiți fiind de rezultatele de excepție ale elevilor noștri, adevărați „discipoli” ai acestuia. Considerând că școala înseamnă deopotrivă instruire și educație, în același an s-a implementat programul complementar de educatie Școală de după școală, dedicat elevilor din ciclul primar, anticipând astfel nevoia de inovație a sistemului actual de învățământ.

În prezent, școala noastră functioneaza cu 1 clasă grădiniță cu program normal ( grupa mare), 20 de clase primar și 18 clase de gimnaziu , în care învață 1 002 de elevi. Corpul profesoral este format din 21 de profesori pentru învâțământul primar și preșcolar și 40 de profesori pe specialități. Pentru asigurarea unui act instructiv-educativ eficient, elevii noștri se pregătesc în săli de clasă dotate cu videoproiector, calculator, laptop,camere web, tabla Smart și LCD, dar și în cele 5 laboratoare moderne ale școlii: laboratorul de informatică, laboratorul de chimie/ fizică, laboratorul de geografie, laboratorul de limbi străine și cabinetul multimedia, destinat activităților de cercetare și celor aplicative. Apreciind nu numai valențele științifice ale instruirii, ci și pe cele artistice și culturale, biblioteca școlii oferă micilor cititori un fond de carte valoros și diversificat, numarând 23 634 de lucrări.

Credincioși principiului Mens sana in corpore sano și beneficiind de o sală de sport ultramodernă, școala noastră promovează de asemenea și performanța sportivă, prin înființarea unor clase cu profil sportiv mozaic. Contrar opiniei generale, am demonstrat prin rezultatele remarcabile ale elevilor nostri din aceste clase că performanta sportiva nu exclude, ci completează performanța școlară de specialitate. Acești elevi sunt inotatori de performanța, dar sunt și membri ai clubului de lectură al școlii, sunt jucători de baschet, dar și olimpici la matematică sau la limba română, practică tenisul, ateltismul și karate cu același succes cu care participă la concursurile de geografie, de religie ori de limbi străine.

Așadar, avem toate motivele să considerăm ca Școala Gimnazială Grigore Moisil este o școală a competenței și a implicării, a pasiunii și a profesionalismului, o școală care trăiește, nu doar există. Și, dincolo de toate cuvintele frumoase, ceea ce este cu adevarat important, o constituie mândria cu care cadrele didactice și elevii școlii  spun celor din jur, în diferite împrejurări: „Eu sunt de la Grigore Moisil”.

 

... intr-o scoala de performanta, deschisa la nou, deschisa tie, care vrea sa te puna in valoare. 

HAI SA FIM CEI MAI BUNI IMPREUNA!